Després de ser detingudes, les feministes encausades han estat posades en llibertat amb càrrecs. Se les acusa d’haver participat en l’acció que va tenir lloc el diumenge 9 de febrer, quan una trentena de joves entrà a l’Església de Sant Miquel de Palma fent càntics defensant un avortament lliure i gratuït i el dret al propi cos de la dona. Aquestes estan imputades per dos suposats delictes relacionats amb els articles 523 i 524 del codi penal.

Artículo 523: El que con violencia, amenaza, tumulto o vías de hecho, impidiere, interrumpiere o perturbare los actos, funciones, ceremonias o manifestaciones de las confesiones religiosas inscritas en el correspondiente registro público del Ministerio de Justicia e Interior, será castigado con la pena de prisión de seis meses a seis años, si el hecho se ha cometido en lugar destinado al culto […]

Artículo 524: El que en templo, lugar destinado al culto o en ceremonias religiosas ejecutare actos de profanación en ofensa de los sentimientos religiosos legalmente tutelados será castigado con la pena de prisión de seis meses a un año o multa de 12 a 24 meses.

Cal tenir en compte que una de les detingudes és menor i que, per tant, no se’l condemnarà a les mateixes penes. Actualment però, el cas esta en fase d’instrucció, de la quan s’encarrega el jutge d’instrucció. En aquesta fase declaren tots els implicats i els testimonis i és el moment de sol·licitar les proves que es consideren necessàries per defensar els nostres interessos.

A més, s’han obert 8 expedients administratius de 301€ cada un, arran del centenar d’identificacions a les companyes solidàries que es concentraves davant comissaria i els jutjats demanant la llibertat de les detingudes.

Anuncis